Faqja Kryesore
OilinCar.com  

Zgjedhja vajit të motorit

Markat

Audi
BMW
Cadillac
Chery
te gjitha Modelet
Chevrolet
Chrysler
Citroen
Changan
Daewoo
Dodge
Datsun
Fiat
Ford
FAW
Great Wall
Geely
GAC
Honda
Hyundai
Haval
Infiniti
Jaguar
Jeep
KIA
Land Rover
Lexus
Lifan
Lincoln
Mazda
Mercedes-Benz
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Ravon
Saab
Seat
Skoda
SsangYong
Subaru
Suzuki
Toyota
Tank
Volkswagen
Volvo
VAZ
GAZ
ZAZ
TagAZ
UAZ

Informacion

Vaj motori i rekomanduar
Përcaktimi i simboleve në tabela
Kërko
Ndrysho gjuhën

Shpërndaje

Lloji i vajit të motorit për Chery Arrizo 7 1 gjenerata

Tabela tregon të gjithë vajrat motorikë të përshtatshëm për Arrizo 7 1-rë gjenerata, të prodhuara në 2013 - 2023.

 Printo

Viti
Klasa SAE

gjithë sezonin
+25 deri -25 °C
dimër
-35 deri +5 °C
vera
-5 deri +45 °C
Benzina
API
Dizel
API
Lloji i vajit Prodhuesi i rekomanduar
2013

10W-40
15W-40
5W-40

0W-40
5W-40

20W-40
25W-40

SN CJ-4
CI-4+
gjysmësintetik Mobil, Valucraft, Pentosin, Lucas Oil, Valvoline, Kixx, Exxon, Mannol
2014

5W-40
10W-40
15W-40

0W-30
0W-40
5W-40

20W-40
25W-40

SN CJ-4
CI-4+
gjysmësintetik Mobil, Lucas Oil, Valvoline, Valucraft, Pentosin, Kixx, Exxon
2015

5W-40
15W-40

0W-40
5W-40

20W-40
25W-40

SN CK-4
CJ-4
gjysmësintetik Mobil, Valucraft, Pentosin, Lucas Oil, Valvoline, Kixx, Exxon
2016

10W-40
15W-40
5W-40

0W-40
0W-30
5W-40

20W-40
25W-40

SN CK-4
CJ-4
sintetik, gjysmësintetik Castrol, Mobil, Valucraft, Pentosin, Lucas Oil, Valvoline, Kixx
2017

10W-40
15W-40
5W-40

0W-40
5W-40

20W-40
25W-40

SN+
SN
CK-4
CJ-4
sintetik, gjysmësintetik Valucraft, Pentosin, Mobil, SHELL, Castrol, Valvoline, Motul
2018

10W-40
10W-50
15W-40
5W-40

0W-40
5W-40
5W-50

20W-40
25W-40
25W-50

SN+
SN
CK-4
CJ-4
sintetik, gjysmësintetik SHELL, Castrol, Mobil, Valucraft, Pentosin, Valvoline, Motul
2019

10W-50
15W-40
5W-40

0W-40
5W-50

20W-40
25W-50

SN+
SN
CJ-4
CI-4+
sintetik Mobil, Castrol, SHELL, Valucraft, Valvoline, Pentosin, Motul
2020

10W-40
15W-40

0W-40
0W-50

20W-40
25W-40

SP
SN+
SN
CK-4 sintetik Castrol, SHELL, Mobil, Valucraft, Pentosin
2021

10W-40
15W-40
15W-50

0W-40
0W-50

20W-40
25W-40

SP
SN+
SN
CK-4 vetëm sintetik SHELL, Mobil, Castrol, Valucraft
2022

5W-40
10W-50

0W-50

15W-50
20W-40

SP
SN+
SN
CK-4 vetëm sintetik SHELL, Castrol, Mobil
2023

5W-50
10W-50

0W-50

15W-50

SP
SN+
SN
CK-4 vetëm sintetik SHELL, Castrol, Mobil
Të dhëna afër rekomandimeve në Chery

Për të blerë vajin e duhur, duhet të dini vajin e klasës së viskozitetit SAE dhe vajin e cilësisë API për motorë me naftë ose benzinë. Ju mund të zgjidhni çdo prodhues vaji nga të listuarit.

Shembull: për motorët me benzinë Chery Arrizo 7 (1-rë gjenerata) 2013, multigrade i përshtatshëm gjysmësintetik vaj 10W-40 cilësisë i SP, SN+, SN. Për trupat e prodhuar në vitin 2023, për sezonin e ftohtë, rekomandohet vetëm sintetike 0W-50 \ SP, SN+, SN.

Nëse është e mundur, kontrolloni vajin e zgjedhur për pajtueshmërinë me specifikimet e prodhuesit dhe intervalet e shërbimit.

Përgatitur nga mekanika OL

Autorët

Kontrollimi i gjendjes së vajit të motorit

Vaj i mirë

Vaj i perdorur mesatar

Vaj i perdorur

Vaj i përdorur me papastërti mekanike

Vaj i perdorur ne gjendje te mesme

Vaj i perdorur ne gjendje te keqe

Vaj shumë i keq

Vaj me një motor të mbinxehur

Informacione të tjera

© 2013–2023  ·  OilinCar.com — Zgjedhja vajit të motorit. Gjeni vajin e duhur të motorit për makinën tuaj.  Albanian  ·  Kontaktoni  ·  Autorët  ·  Politika dhe Cookies