Faqja Kryesore
OilinCar.com  

Zgjedhja vajit të motorit

Markat

Audi
BMW
te gjitha Modelet
Cadillac
Chery
Chevrolet
Chrysler
Citroen
Changan
Daewoo
Dodge
Datsun
Fiat
Ford
FAW
Great Wall
Geely
GAC
Honda
Hyundai
Haval
Infiniti
Jaguar
Jeep
KIA
Land Rover
Lexus
Lifan
Lincoln
Mazda
Mercedes-Benz
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Ravon
Saab
Seat
Skoda
SsangYong
Subaru
Suzuki
Toyota
Tank
Volkswagen
Volvo
VAZ
GAZ
ZAZ
TagAZ
UAZ

Informacion

Vaj motori i rekomanduar
Përcaktimi i simboleve në tabela
Kërko
Ndrysho gjuhën

Shpërndaje

Lloji i vajit të motorit për BMW 3 E30

Tabela tregon të gjithë vajrat motorikë të përshtatshëm për Bmw 3 E30, të prodhuara në 1982 - 1994.

 Printo

Viti
Klasa SAE

gjithë sezonin
+25 deri -25 °C
dimër
-35 deri +5 °C
vera
-5 deri +45 °C
Benzina
API
Dizel
API
Lloji i vajit Prodhuesi i rekomanduar
1982

15W-20
10W-30

5W-20
10W-30

20W-30
25W-30

SJ
SH
CH-4
CG-4
mineral Motul, Exxon, Mannol, Chevron
1983

15W-30
10W-30

5W-30
10W-20

20W-30
25W-20

SJ
SH
CH-4
CG-4
mineral Kixx, Exxon, Mannol, Chevron
1984

15W-30
15W-40
10W-40

5W-30
10W-40

20W-20
20W-30
25W-20

SJ
SH
CH-4
CG-4
mineral Lucas Oil, Valvoline, Kixx, Exxon, Royal Purple
1985

15W-30
15W-40
10W-40

5W-30
10W-40

20W-20
20W-30
20W-40

SJ
SH
CH-4
CG-4
mineral Mobil, Kixx, Exxon, Mannol, Chevron
1986

15W-20
15W-40

5W-30
10W-40

20W-30
20W-40
25W-20

SJ
SH
CH-4
CG-4
mineral Pentosin, Lucas Oil, Valvoline, Kixx
1987

15W-30
15W-40
10W-30

5W-30
10W-30
10W-40

20W-30
20W-40
25W-30

SJ
SH
CH-4
CG-4
mineral Pentosin, Lucas Oil, Valvoline, Kixx, Exxon
1988

15W-30
15W-40
10W-30

5W-30
10W-30
10W-40

20W-30
20W-40
25W-30

SJ
SH
CH-4
CG-4
mineral, hidrokrisur Valvoline, Kixx, Exxon, Ecopower
1989

10W-30

5W-30
10W-30

20W-30
25W-30

SJ
SH
CH-4
CG-4
mineral, hidrokrisur Valucraft, Pentosin, Lucas Oil, Valvoline, Exxon, Royal Purple
1990

10W-30

5W-30
10W-30

20W-30
25W-30

SJ
SH
CH-4
CG-4
mineral, hidrokrisur Valvoline, Kixx, Exxon, Motul
1991

15W-30
10W-30

5W-30
10W-30

20W-30
25W-30

SJ
SH
CH-4
CG-4
mineral, hidrokrisur Exxon, Mannol, Chevron, Total, Kendall
1992

15W-30

5W-30
10W-30

20W-30
25W-30

SJ
SH
CH-4
CG-4
mineral, hidrokrisur Kixx, Exxon, Mannol, Chevron, Total, Kendall
1993

10W-30
15W-30
15W-40

5W-30
10W-40
10W-30

20W-30
25W-30

SJ
SH
CH-4
CG-4
mineral, hidrokrisur Mobil, Kixx, Exxon, Mannol, Chevron, Total, Kendall
1994

10W-30
15W-30
15W-40

5W-30

20W-30
25W-30

SJ
SH
CH-4
CG-4
mineral, hidrokrisur Motul, Kixx, Exxon, Mannol, Chevron
Të dhëna afër rekomandimeve në BMW

Për të blerë vajin e duhur, duhet të dini vajin e klasës së viskozitetit SAE dhe vajin e cilësisë API për motorë me naftë ose benzinë. Ju mund të zgjidhni çdo prodhues vaji nga të listuarit.

Shembull: për motorët me benzinë BMW 3 (E30) 1982, multigrade i përshtatshëm mineral vaj 15W-20 cilësisë i SJ, SH. Për trupat e prodhuar në vitin 1994, për sezonin e ftohtë, i përshtatshëm mineral 5W-30 \ SJ, SH.

Nëse është e mundur, kontrolloni vajin e zgjedhur për pajtueshmërinë me specifikimet e prodhuesit dhe intervalet e shërbimit.

Kontrollimi i gjendjes së vajit të motorit

Vaj i mirë

Vaj i perdorur mesatar

Vaj i perdorur

Vaj i përdorur me papastërti mekanike

Vaj i perdorur ne gjendje te mesme

Vaj i perdorur ne gjendje te keqe

Vaj shumë i keq

Vaj me një motor të mbinxehur

Informacione të tjera

© 2013–2022  ·  OilinCar.com — Zgjedhja vajit të motorit. Gjeni vajin e duhur të motorit për makinën tuaj.  Albanian  ·  Kontaktoni  ·  Politika dhe Cookies